Är du sugen på att köpa valp? Här har vi samlat tips på vad som är bra att tänka på. Läs om allt från hur du väljer valp till vad som är bra att ha hemma när du äntligen får hem din efterlängtade valp.
Att välja hund - hitta rätt
Samla hela familjen för att diskutera valet. Fundera kring er livssituation och vad ni gillar att göra. Tänk igenom saker som hur mycket tid ni har, vad ni tycker är roligt att göra och vad det kostar att ha en hund.

Vad vill du göra tillsammans med din hund? Tävla, springa, jaga, gå skogspromenader? Varje ras är från början avlad för ett speciellt syfte. En del har mycket jakt i sig och mår bäst av att få just jaga, en del är framavlade för att valla får långa dagar och har därför mycket energi och uthållighet och behöver få arbeta. Andra mår alldeles utmärkt av en långpromenad och lite bus i trädgården om dagen. Oavsett om du väljer att köpa en renrasig eller blandrashund så finns det massor bra info att hitta.
Hundens utseende
Välj inte enbart hund efter utseende.
Det finns så många olika hundraser och blandningar av hundraser. Om du gör lite research kommer du förmodligen hitta en hund som både passar er livsstil och har ett utseende du tycker om.
Hundens storlek
Det är också bra att tänka kring hundens storlek. Tänk även här kring vad du vill göra tillsammans med din hund och vilka förutsättningar ni har i hem, bil och så vidare.

En liten valp blir snart stor... :)
Några bra råd inför ditt köp av valp
- Har någon i släkten/familjen pälsdjursallergi? Finns det allergiker i din närmaste bekantskapskrets? Hur kommer en hund påverka er relation?

- Hur löser du hundpassning om du reser bort på semester?

- Köp alla tillbehör som en hund behöver (foder, mat- och vattenskål, hundbur/lastgaller till bilen (tänk på att i bilen ska hunden sitta säkert, i en krocktestad bilbur eller fastspänd med bilsele), sovplats (hundbädd), halsband, koppel, klotång, leksaker och reflexer.

- Fundera över vilken försäkring hunden ska ha och teckna en.

- Skriv alltid ett köpekontrakt när du köper hund.

- Se till att det följer med ett veterinärintyg, som inte ska vara äldre än en vecka, på att hunden är frisk. Valpen ska vara vaccinerad, detta intygas i ett vaccinationskort eller pass.

- Köp aldrig en hund som är insmugglad till Sverige, bland annat på grund av att de kan överföra smittor till människor och andra djur. Dessutom kommer vissa valpar från så kallade valpfabriker där hundarna lever under fruktansvärda förhållanden. Avstå köpet om du är minsta osäker på var hunden kommer ifrån och hur den har haft det.
Valpkurs, kanon för framtiden
Att gå på valpkurs är ett bra sätt för dig och din valp att göra någonting roligt tillsammans som också stärker er relation. Valpen får träna på att fokusera och lyssna på dig, trots att det händer en massa andra spännande saker runtomkring. Den kontakt ni bygger upp blir en ovärderlig tillgång som ni kommer att kunna dra nytta av genom hela ert liv tillsammans. Den lär sig också att slappna av och vara lugn och trygg i nya miljöer med mycket liv och rörelse.
För mer information besök (länkar)
Facebook
Instagram
Målet med Hundibil.se är att erbjuda mer än bara produkter, vi vill göra det enkelt och tryggt att handla rätt produkter för just era behov, er hund och er bil. Vi jobbar därför hårt på att göra sidan enkel för er att använda, ett exempel på detta är att vi har sorterat in de produkterna som passar en viss bilmodell i bilkatergorier. Välj den bil ni har och se de produkter som vi kan erbjuda!