En riktig Hundsemester!
Att dela sitt liv med en hund är en underbar sak som bidrar till ökad gemenskap och förbättrad hälsa. Det har visat sig att hundägare har generellt mindre ångest, och nedstämdhet. Hundar är helt enkelt fantastiskt!

Man ska också komma ihåg att det är en extra medlem i familjen som måste skötas om och passas på många sätt som ett barn. Hundar kan inte lämnas hemma i samma utsträckning som vissa andra husdjur kan. Därför är det viktigt att ta med hunden i sin planering inför semestern. Det har blivit mer populärt att semestra mer miljömedvetet och många väljer därför att campa eller göra andra utflykter närmare sin hemort, varför inte ta med hunden?

Här nedan listar vi några tips som kan vara bra att tänka på inför resandet och det varma vädret som tillhör semestrandet!
1. När du packar till dig själv packa också till hunden.
På samma sätt som du har vissa saker du måste ta med dig om du ska vara borta från hemmet, behöver också hunden.
Hunden måste äta, vila och stimuleras på samma sätt som den gör hemma. Glöm inte de vanliga förnödenheterna.
Hundens vardagliga saker kanske inte är de mest resvänliga. Det finns många smart lösningar för de som vill packa lätt, hopfällbara skålar och bäddar är riktigt smidigt att ta med på resan.

2. Hunden behöver stimuleras om resan blir lång.
Ett bra tips är att ta med leksaker och tuggben som kan stimulera hunden när resan blir lång eller tråkig. Detta kan hjälpa till att motverka att hunden hittar något annat att tugga på (som inredningen i bagaget). En högt älskad leksak kan också fungera som ett stöd om hunden måste lämnas ensam på en ny plats kortare stunder.
OBS Erbjuder du tuggben eller annan tuggleksak som potentiellt kan sväljas håll då uppsikt på hunden så den inte råkar sätta i halsen.

3. Ta med olika selar, halsband och koppel.
Man vet aldrig vad som kan hända, saker kan försvinna, gå sönder eller börja skava. Det är alltid bra att ha alternativ. De flesta campingplatser och naturreservat har koppeltvång.

4. Håll hunden sval och bekväm.
Det är superviktigt att vara extra känslig för hundens signaler när man är på resande fot. Det är mycket att hålla reda på och det kan vara svårt att dela sin uppmärksamhet i flera riktningar. Se till att hunden alltid har en sval plats att dra sig undan till. Hunden ska alltid ha tillgång till färskt vatten och skugga. Detta ökar hundens välbefinnande och minska stress. Hundar är känsliga för överhettning och det krävs inte mycket för att hunden ska råka illa ut. En konstant temperatur på 25 grader Celsius utan möjlighet att svalka sig/ komma undan värmen är allt som krävs. Om hundens egen kroppstemperatur överstiger 39.5°C är det ett kritiskt tillstånd.

Skugga kan snabbt skapas med hjälp av en silverduk. Duken kan spännas upp som ett tak eller läggas över en bur eller bil. Den silvriga ytan på duken reflekterar bort de infraröda våglängderna och skapar på så sätt en svalare yta under den. Den kan även användas på tält, hästtransporter eller varför inte istället för ett parasoll?
För att hitta mer inspiration på superbra KYLPRODUKTER KLICKA HÄR!

5. Skydda dig och din hund vid eventuella olyckor i trafiken.
Att bilsemestrar medför också många timmar i bilen. Även vid en inbromsning vid lägre hastighet kan vara farlig för hunden. Skulle en krock inträffa är det även i lägre hastigheter livsfarligt för både hund och människor om hunden inte skulle förvaras på ett säkert sätt.
Numera finns det en reglering som tar avstamp i Jordbruksverkets föreskrifter och råd om transport av levande djur. Den innebär att du inte får ha hunden lös i bilen. Om polisen stoppar dig med en lös hund i bilen riskerar du böter på 1 500 kronor.

Detta betyder att du måste använda:
1 Krocktestad bur
2 Låta hunden färdas i bagageutrymmet med ett lastgaller mellan hunden och bilens kupé eller
3 Spänna fast hunden på ett säte i kupén med en krocktestad hundsele.


För att hjälp att hitta rätt bur klicka här

För hjälp att hitta rätt lastgaller klicka här!
Facebook
Instagram
Målet med Hundibil.se är att erbjuda mer än bara produkter, vi vill göra det enkelt och tryggt att handla rätt produkter för just era behov, er hund och er bil. Vi jobbar därför hårt på att göra sidan enkel för er att använda, ett exempel på detta är att vi har sorterat in de produkterna som passar en viss bilmodell i bilkatergorier. Välj den bil ni har och se de produkter som vi kan erbjuda!