HemHundburar › Artfex Säkerhetssele
Artfex Säkerhetssele thumbnail
Artfex Säkerhetssele 2 thumbnail

Artfex Säkerhetssele

376 SEK
Inkl moms
396 SEK 5% rabatt
Antal
✓ Lagervara

Beskrivning

Produktdata

Dokument

Hundburen är tillsammans med selen krocktestad och godkänd av SP enligt ECE-R17 som är en Europastandard för förankring av last i bil.

Varför behövs en säkerhetssele?
Burens plats är längs bak i bilen och vid en kollision blir kraften framåt enorm. Bur och hund trycks framåt med sådan kraft att baksätets ryggstöd kan ge vika, detta medför att buren slungas framåt med sådan kraft att förare och passagerare riskerar att skadas.

Ännu större fara är det om baksätets ryggstöd är nedfällt för att man kanske kör något skrymmande gods. I detta läget kan det räcka med en kraftig inbromsning för att bur och hund med förödande stor kraft tränger in i bilens förarutrymme.

Denna olycksrisk kan förebyggas om buren förankras med en krockgodkänd säkerhetssele. Säkerhetsselen är utformad att passa samtliga Artfex hundburar, montering sker i bilens original surrningsöglor.

Med i monteringssatsen så finns också två stycken surrningsöglor av metall samt två stycken surrningsöglor i samma materiel som säkerhetsselen. Detta för att kunna komplettera om detta saknas i bilen.
Facebook
Instagram
Målet med Hundibil.se är att erbjuda mer än bara produkter, vi vill göra det enkelt och tryggt att handla rätt produkter för just era behov, er hund och er bil. Vi jobbar därför hårt på att göra sidan enkel för er att använda, ett exempel på detta är att vi har sorterat in de produkterna som passar en viss bilmodell i bilkatergorier. Välj den bil ni har och se de produkter som vi kan erbjuda!
Vi använder cookies för att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att vi använder cookies. Läs mer